Tapahtumatrimmaaja-blogi tarkastelee ja luotaa tapahtumatoiminnan ja -markkinoinnin ajankohtaisia ilmiöitä ja kehitystä. Polttopisteessä ja trimmattavana on niin bisnes-seminaarien kuin yritys-, urheilu- ja kulttuuritapahtumien kehitystrendejä ja haasteita. Tämä blogi keskittyy kuumiin kehitystrendeihin ja puheenaiheisin geopolitiikasta vastuullisuuteen kansainvälisillä areenoilla vuonna 2019.

Kehitystrendit ja puheenaiheet kansainvälisillä areenoilla vuonna 2019

Mitkä teemat puhuttavat ja keitä keynote-nimiä kysytään maailmalla? Tässä on kuusi ajankohtaista kehitystrendiä geopolitiikasta vastuullisuuteen sekä halutut puhujat näistä teemoista vuonna 2019.

1. Geopolitiikka ja maailmantalous

USA:n ja Kiinan välinen kauppasota. Brexit menossa solmuun. Protektionismi kasvussa. Populistisia johtajia nousee valtaan. Ympäröivän maailman epävakaus jatkuu ja geopoliittiset riskit ovat lisääntyneet entisestään.

Geopolitiikan ekspertit ja monet ex-poliitikot ovat kovaa valuuttaa näissä aallokoissa. Kysyttyjä puhujia ovat mm. globalisaatioprofessori Ian Goldin ja Dr. Chris Kutarna, joiden kirja ”Age of Discovery” on noussut bestselleriksi. He puhuvat teoksessaan uusrenesanssin aikakaudesta neljännen teollisen vallankumouksen sijaan ja tarjoavat karttakoordinaatit navigointiin maailmantalouden myrskyissä. Kutarna ennusti muuten Brexitin ja Trumpin valtaannousun ja ennustaa Trumpin voittavan myös vuoden 2020 vaaleissa.

Rautaisiin keynote-nimiin Euroopasta ja globaaleista trendeistä kuuluvat niin ikään The Economistin ensimmäinen naispäätoimittaja Zanny Minton Beddoes, Kreikan ex-valtiovarainministeri Yanis Varoufakis sekä Ruotsin entinen pääministeri Fredrik Reinfeldt. Talouden saralla myös innovaatiotalouden professori Mariana Mazzucato on nousussa. Puhuttaessa Aasian johtavasta roolista uudessa maailmanjärjestyksessä Dr. Parag Khanna on kiistaton huippuasiantuntija. Hänen tuore kirjansa ”The Future is Asian” kuulunee lähiaikoina monen globaalin liikkeenjohtajan iltalukemistoon.

2. Digitaalinen transformaatio ja tekoäly

Digitaalisen disruption hyökyaallot ovat vyöryneet toimialasta toiseen. Yritykset digitalisoivat ja innovoivat kuumeisesti liiketoimintaprosessejaan ja kyvykkäämmät tekoälysovellukset valtaavat alaa. Digitaalisen transformaation hallinnasta on tullut kriittinen menestystekijä.

Haluttuja ovat ne asiantuntijat, joilla on kykyä, kokemusta ja näkemystä uusien teknologioiden muutosvaikutuksista sekä digitaalisten muutoshankkeiden läpiviennistä. Näihin puhujiin kuuluvat mm. National Geographicin teknologiajohtaja Marcus East ja kosmetiikkayhtiö Avonin teknologiajohtaja Benedetto Conversano. Heillä on myös vankat näytöt digihankkeista. Kovassa kurssissa ovat niin ikään teknologiaekspertit ja -futuristit Rudy De Waele, Mark van Rijmenam sekä Sophie Hackford, jotka esiintyvät koko ajan johtavissa teknologia- ja bisnestapahtumissa ympäri maapalloa.

Unohtaa ei sovi Ayesha Khannaa. Hänen vetämää konsulttiyhtiö Addo AI:tä pidetään yhtenä Aasian johtavana yrityksenä tekoälyn saralla. Ja Forbes-lehti nimesi Khannan hiljattain Kaakkois-Aasian yhdeksi merkittävimmäksi naisyrittäjäksi.

3. Teknologia & eettiset ja humaanit kysymykset

Etiikka ja ihmisyys ovat nousseet yhä enemmän tapetille älykkään teknologian ja ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa. Iso trendi on kysyntä puhujista, joilla on hallinnassa uusiin teknologioihin ja erityisesti tekoälyyn liittyvät eettiset ja humaanit kysymykset. Näissä teemoissa kärkipuhujia ovat mm. Accenturen tekoälyekspertti ja johtaja Rumman Chowdhury sekä Euroopan johtaviin futuristeihin kuuluva Gerd Leonhard. Leonhardin uusin kirja ”Technology vs. Humanity” pureutuu mm. siihen, miten säilytämme ihmisyyden yhä teknologisoituvassa maailmassa, joka näyttää pian muistuttavan yhä enemmän tieteisfiktiota. Leonhardin mielestä nyt on korkea aika investoida yhtä lailla ihmisyyteen kuin teknologiaan.

Erinomaisia puhujavaihtoehtoja tekoälystä ja etiikasta ovat myös Satalia-yhtiön toimitusjohtaja Daniel Hulme sekä Nell Watson, joka on yksi EthicsNet-liikkeen perustajista. Liikkeen avaintavoitteena on mm. auttaa koneita ymmärtämään yhä paremmin ihmisyyttä. Etiikkaosaamisen kärkinimiin lukeutuu lisäksi Tenzin P. Rinpoche, Director, Ethics Initiative, MIT Media Lab. Tämän palkitun ajattelijan ja munkin näkemyksiä ihmisläheisemmästä teknologiasta kuunnellaan herkällä korvalla niin USA:ssa kuin Euroopassakin.

4. Kyberturvallisuus

Verkkohyökkäysten määrä kasvoi rajusti viime vuonna ja hyökkäykset ovat yhä kehittyneempiä. Kyberturvallisuudesta on tullut kestoteema yritysjohdon ja hallitusten agendoilla. Eettisten hakkereiden esiinmarssi jatkuu yhä kasvavana trendinä. Kysytyimpiin nimin kuuluvat mm. Euroopan johtavaksi eettiseksi hakkeriksin tituleerattu Jamie Woodruff ja mm. sosiaaliseen manipulointiin erikoistunut FC (aka Freaky Clown). Kummatkin ovat ansainneet kannuksensa mm. haavoittuvuuksien korjaamisessa suuryrityksissä ja finanssilaitoksissa. Myös petosekspertti ja noin 30 miljoonan punnan edestä petoksia tehtaillut entinen rikollinen Tony Sales on hyvin buukattu puhuja.

Timanttisiin kyber-nimiin lukeutuu lisäksi UK:n tiedustelu- ja turvallisuuspalvelu GCHQ:n entinen johtaja Robert Hannigan, joka on mm. UK:n ensimmäisen kyberturvallisuusstrategian arkkitehti. Niin ikään UK:n tiedustelupalveluissa ja terrorismin vastaisessa taistelussa ansioitunut asiantuntija Lisa Forte on noussut kysyttyjen kyber-puhujien listalla. Sokerina pohjalla on humaaneihin kysymyksiin erikoistunut Dr. Jessica Barker, jonka kalenteri on buukattu puhujakeikoista kuukausiksi eteenpäin.

5. Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys

Ilmastonmuutos on maailman suurimpia uhkia, joka koskee meitä kaikkia. Ilmastonmuutoksen hillitseminen edellyttää jatkossa yhä järeämpiä toimia mm. monien teollisuudenalojen sekä yhteiskunnan prosessien kehittämisessä hiilineutraalimpaan suuntaan. Ja yhteisempää säveltä globaalissa yhteistyössä. Huippunimiä ilmastonmuutoksesta ja kestävästä kehityksestä ovat mm. YK:n entinen ilmastojohtaja Christiana Figueres sekä ex-kilpapurjehtija ja ”kiertotalousguru” Ellen MacArthur. Figueresiä pidetään myös Pariisin ilmastonsopimuksen arkkitehtinä.

Suurta arvostusta nauttivat myös kysytyt asiantuntijat Dr. Gabrielle Walker ja Goldman Environmental Prize -palkinnon viime vuonna voittanut Claire Nouvian. Niin ikään ilmastonmuutoksen vastaisesta työstään palkittu SolarAid- ja Solarcentury -yhtiöiden perustaja Jeremy Leggett on haluttu puhuja. Hänellä on hieno menestystarina kerrottavanaan yritysvastuusta. Pinnalla oleviin puhujiin kestävästä kehityksestä kuuluvat lisäksi kaupunkiympäristöjen ekspertti Adam Greenfield ja PwC:n Disruptio-praktiikan vetäjä Leo Johnson.

6. Hyvä johtaminen ja vastuullisuus

Hyvä johtaminen pitää pintansa. Ihmisyyden ja eettisesti kestävän ajattelun ollessa vahvasti nousussa vastuullisuus korostuu entisestään johtamisessa. Vastuullisuus ymmärretään yhä kokonaisvaltaisemmin ja eettisempi lähestymistapa tuloksentekoon valtaa alaa. Aito arvojen mukainen toiminta ja Purpose – yrityksen tarkoitus ovat nousseet niin ikään keskiöön. Samalla hyviltä johtajilta odotetaan vastuullisuuden lisäksi yhä enemmän tunneälyä ja autenttisuutta.

Kova kansainvälinen nimi yritysetiikasta ja johtamisesta on ”yritysfilosofi” Roger Steare. Hän on ollut toteuttamassa kattavaa Value-Based Leadership -ohjelmaa mm. öljy-yhtiö BP:ssä, joka aiheutti öljykatastrofin vuonna 2010. Vastuullisen johtamisen ja henkilöstön hyvinvoinnin suunnannäyttäjiä ovat myös vauvanvaatebisnestä harjoittavan Jojo Maman Bébén toimitusjohtaja Laura Tenison sekä Unileverin entinen henkilöstöjohtaja Geoff McDonald. Rautaisiin leadership-puhujiin kuuluvat lisäksi Inseadin professori Gianpiero Petriglieri sekä Facebookin Politics & Government -sektorin ex-johtaja Elizabeth Linder, jonka erikoisteemoihin kuuluu mm. johtaminen digiaikakaudella.

Vastuullisuus on noussut yhteiseksi nimittäjäksi näissä kansainvälisissä kehitystrendeissä ja puheenaiheissa. Oli sitten kyse uusista teknologioista, johtamisesta, datan käytöstä tai ympäristönsuojelusta niin vastuullisuus on kaiken ytimessä. Uskon vastuullisuuden olevan ykkösprioriteettejä myös tulevaisuudessa, kun milenniaalit kohoavat yhä vahvemmin johtopaikoille yrityksissä ja politiikassa.

 

———————

Etsitkö huippupuhujaa tapahtumaasi?

Tässä blogissa esillenostetut kehitystrendit ja nimet perustuvat pitkälti sekä omiini että London Speaker Bureaun (LSB) kansainvälisten asiantuntijoiden kokemuksiin ja näkemyksiin suosituista teemoista ja keynote-puhujista. Blogissa mainitut keynote-nimet ovat mukana LSB:n kattavassa globaalissa puhujaverkostossa ja voit tutustua heihin tarkemmin London Speaker Bureaun sivustolla.

Eventrim on virallinen kumppani ja toimii yhteistyössä London Speaker Bureaun kanssa. Eventrimin avulla löydät ja voit hankkia korkeatasoiset kansainväliset keynote-puhujat kaikentyyppisiin tilaisuuksiin isoista konferensseista asiakasseminaareihin ja yritysten sisäisiin tapahtumiin.

Kiinnostaako joku näistä blogissa mainituista nimistä tai joku muu kansainvälinen puhuja? Ota yhteyttä, niin autamme sinua löytämään tapahtumaasi, tarpeisiisi ja budjettisi sopivan huippupuhujan. E-mail: kimmo.niku@eventrim.fi, puh. 040-733 9829.