Tapahtumatrimmaaja-blogi tarkastelee ja luotaa tapahtumatoiminnan ja -markkinoinnin ajankohtaisia ilmiöitä ja kehitystä. Trimmattavana on niin bisnes-seminaarien kuin yritys-, urheilu- ja kulttuuritapahtumien kehitystrendejä ja haasteita. Tämän blogin polttopisteessä ovat kuumat kehitystrendit geopolitiikasta tekoälyyn ja kysytyt keynote-nimet kansainvälisessä puhujabisneksessä.

Kuumat kehitystrendit ja nimet kansainvälisessä puhujabisneksessä

Jatkuva muutos ja mullistukset puhututtavat ympäri maailmaa. Maailman epävakaus, geopolitiikka ja kyberturvallisuus ovat päivän polttavia teemoja. Myös disruptio, innovaatio sekä digitalisaation ja tekoälyn tuomat mullistukset ovat vahvasti tapetilla. Tässä on 7 ajankohtaista kehitystrendiä ja kysyttyjä keynote-nimiä kansainvälisessä puhujabisneksessä.

1. Geopolitiikan paluu ja epävakaus. Geopoliittiset riskit ovat kasvaneet. Maailmalla on paljon epävakautta Syyrian kriisistä pakolaisaaltoon, terrorismiin, protektionismin kasvuun ja Brexiitiin. Kokeneilla kansainvälisillä poliitikoilla on paljon kysyntää näinä aikoina. Kovia nimiä ovat muun muassa Euroopan komission entinen puheenjohtaja José Manuel Barroso sekä Iso-Britannian entinen ulkoministeri David Miliband. Myös Suomen entisen pääministeri Alexander Stubbin näkemyksille on menekkiä maailmalla.

Yhdeksi tämän hetken kuumimmaksi keynote-nimeksi on noussut intialais-amerikkalainen strategikko ja bestseller-kirjailija Parag Khanna. Hänen ajatuksiaan geopolitiikasta ja maailmanjärjestyksen muutoksista kuunnellaan herkällä korvalla lukuisten maiden hallituksissa ja maailman johtavilla talousfoorumeilla Davosista Hong Kongiin. Khannan tulevaa uutta kirjaa ”The Asian World Order” odotetaankin kuin kuuta nousevaa.

2. Kyberturvallisuus on tullut vahvasti yritysten johdon ja hallitusten agendalle. Tieto- ja kyberuhilta suojautuminen on yhä kriittisempi elinehto kaikilla aloilla. Ei ihme, että monet tiedustelupalveluissa ansioituneet johtajat ovat kuumaa valuuttaa maailmalla kyberturvallisuuspuhujina. Hyvistä esimerkeistä käyvät Iso-Britannian MI5:n entinen johtaja Lord Jonathan Evans ja Tanskan tiedustustelupalvelun entinen johtaja Jakob Scharf.

Merkittävä trendi on myös hakkereiden vahva esiinmarssi. Suosittuja nimiä kansainvälisillä areenoilla ovat mm. Euroopan johtavaksi eettiseksi hakkeriksikin tituleerattu Jamie Woodruff sekä aikanaan yksi maailman etsityimmistä hakkereista ja nykyinen kyberturvallisuuskonsultti Kevin Mitnick.

3. Disruptio ja Innovaatio ovat ajankohtaisia kohtalonkysymyksiä. Monia toimialoja ja organisaatioita uhkaa mullistus, joka johtuu niin markkinoiden vapautumisesta, teknologioiden nopeasta kehityksestä kuin kuluttajakäyttäytymisen muutoksista. Digitaalinen disruptio ravistelee totuttuja toimintatapoja, kun uudet ketterät start-upit haastavat perinteisiä toimijoita finanssisektorilta vähittäiskauppaan. Näissä muutospaineissa yritysten on pystyttävä uudistamaan strategiansa ja innovoimaan uusia liiketoimintamalleja.

Kysyttyjä nimiä disruptiosta ja innovaatiosta ovat sosiaalinen innovaattori Jon Duschinsky ja Charles Leadbeater, jonka Financial Times nimesi hiljattain Euroopan johtavaksi ajattelijaksi alallaan. Kova nimi Aasiassa on taas halpalentoyhtiö Air Asia X:n entinen toimitusjohtaja Azran Osman-Rani. Myös teknologia-asiantuntija ja sarjayrittäjä Peter Hinssen on kovassa kurssissa.

4. Digitalisaatio on edelleen vahva globaali megatrendi ja seminaarien kestoteema. Suosittuja puhujia digitalisaation tuomista kehitysnäkymistä ja haasteista ovat muun muassa futuristi Ben Hammersley ja National Geographicin teknologiajohtaja Marcus East. Näiden lisäksi Fichtech-yrittäjä ja Google UK:n entinen toimitusjohtaja Dan Cobley sekä teknologiafuturistit Rudy de Waele ja Shivvy Jervis esiintyvät tiuhaan tahtiin kansainvälisillä areenoilla. Jervisin vetämää Digital Futures -videosarjaa verkossa on muuten seurannut huikeat yli 11 miljoona katsojaa.

5. Tekoäly on levinnyt kulovalkean tavoin kaikkialle parin viimeisen vuoden aikana. Teknologiajätit Googlesta Facebookiin ja Kiinan Alibabaan sijoittavat miljardeja tekoälyyn ja sen hyödyntämiseen. Tekoälyn käyttö laajenee alalla kuin alalla pankkitoiminnasta terveydenhuoltoon. Työ tehostuu ja automatisoituu entisestään, kun tekoäly pystyy suorittamaan koko ajan yhä monimutkaisempia tehtäviä ja korvaa tätä menoa kohta monia ammattikuntia.

Tässä työn ja yhteiskunnallisessa murroksessa kysyttyjä puhujia ovat ne futuristit ja teknologia-asiantuntijat, jotka osaavat arvioida konkreettisesti tekoälyn muutosvaikutuksia ja jotka auttavat organisaatioita siirtymään uuteen todellisuuteen. Näihin teknologiapioneereihin ja haluttuihin puhujiin kuuluvat muun muassa Inma Martinez, IBM:n Norjan innovaatiojohtaja Thomas Anglero sekä futuristit Sophie Hackford ja Ben Hammersley. Myös Oxfordin yliopiston Future of Humanity -instituutin johtaja ja professori Nick Bostrom on timanttinen nimi tekoälyn saralla.

6. Vastuullisuus. Yritykset painottavat kestävää kehitystä ja vastuullisuutta yhä vankemmin strategioissaan. Ja yritysvastuusta on tullut entistä tärkeämpi kilpailutekijä ja kiinteä osa liiketoimintaa.

Laulaja, kirjailija ja hyväntekeväisyystyöstään palkittu Bob Geldof on ollut jo vuosia meganimi vastuullisuudessa. Hänen inspiroivat ja provokatiiviset puheenvuorot eivät jätä kuulijoitaan kylmäksi millään mantereella. Kysytty huippupuhuja on myös humanitäärisen International Rescue Committeen toimitusjohtaja David Miliband. Suurta suosiota nauttii niin ikään futuristi ja yritysvastuun ekspertti Ed Gillespie, joka on esiintynyt lukuisille yleisöille Aucklandista Bratislavaan.

7. Leadership. Hyvä johtaminen on menestystekijä myös digiaikakaudella. Hyviltä johtajilta peräänkuulutetaan yhä enemmän tunneälyä ja autenttisuutta. Vastuullisuudesta ja terveestä nöyryydestä puhumattakaan. Kysyttyjä leadership-puhujia maailmalla ovat mm. Dr. Tommy Weir, joka on sparrannut menestyksellä jo yli 3000 johtajaa 80 maassa ympäri maailmaa sekä BBC:n entinen henkilöstöjohtaja Gareth Jones. Unohtaa ei sovi toki London Business Schoolin professori Lynda Grattonia eikä INSEADin professori Gianpiero Petriglieriä.

Johtamisoppeja ja eväitä suorituskyvyn parantamisen haetaan usein myös huippu-urheilun parista. Kärkipuhujia Euroopassa ovat Saksan jalkapallomaajoukkueen urheilupsykologi Hans-Dieter Hermann sekä toinen urheilupsykologi ja johdon valmentaja Jamil Qureshi, joka on tehnyt yhteistyötä niin huippugolfarien, F1-ajajien, yritysjohdon kuin astronauttien kanssa. Kolmas kova nimi on James Kerr, jonka puheenvuorot rugbyn maailmanmestarijoukkueen Uuden-Seelannin menestystarinasta ja johtamisopeista ovat vertaansa vailla.

Yksi yhteinen kehitystrendi pitää yhä kutinsa teemassa kuin teemassa. Kansainvälisiltä keynote-puhujilta odotetaan rautaista sisältöä, inspiraatiota, valovoimaisuutta ja hyviä tarinoita. Aallonharjalla ovat ne nimet, jotka tarjoavat uusia ideoita ja joilla on omakohtaisia kokemuksia nopeista muutoksista sekä näkemystä kohdata uutta. Oleellista on kuitenkin, että valittu puhuja sopii erinomaisesti kulloiseenkiin tarpeeseen sekä täyttää ko. tapahtuman kohdeyleisön odotukset vähintäänkin tavoitteiden mukaisesti. Ja mielellään jopa ylittää ne. Oli sitten kyse maailmanluokan gurusta tai mistä tahansa keynote-nimestä.

 

Etsitkö huippupuhujaa tapahtumaasi?

Tässä blogissa esillenostetut kehitystrendit ja nimet perustuvat pitkälti sekä omiin että London Speaker Bureaun (LSB) kansainvälisten asiantuntijoiden kokemuksiin ja näkemyksiin suosituista keynote-puhujista. Blogissa mainitut keynote-nimet ovat mukana LSB:n kattavassa globaalissa puhujaverkostossa ja voit tutustua kuhunkin tarkemmin London Speaker Bureaun sivustolla.

Eventrim on virallinen kumppani ja toimii yhteistyössä London Speaker Bureaun kanssa. Eventrimin avulla löydät ja voit hankkia korkeatasoiset kansainväliset keynote-puhujat kaikentyyppisiin tilaisuuksiin isoista konferensseista asiakasseminaareihin ja yritysten sisäisiin tapahtumiin.

Kiinnostaako joku näistä blogissa mainituista nimistä ja joku muu keynote-puhuja? Ota yhteyttä, niin autamme sinua löytämään tapahtumaasi, tarpeisiisi ja budjettiisi sopivan huippupuhujan. E-mail: kimmo.niku@eventrim.fi, puh. 040-733 9829.