Paul Polmanin toimikaudella Unileverin pääjohtajana (2009-2018) Unilever saavutti johdonmukaista kasvua ja johtavan aseman markkinassaan. Yritys keskittyi kestävän kehityksen mukaisen kasvun malliin ja tuotti huikean 290 prosentin kokonaistuoton osakkeenomistajille ko. ajanjakson aikana. Paul Polmanilta on ilmestynyt hiljattain odotettu ”Net Positive” -teos.

Unileverin ex-CEO Paul Polmanilta odotettu ”Net Positive” -teos

Paul Polman toimi Unileverin pääjohtajana yli kymmenen vuotta (2009-2018). Hänen toimikaudellaan Unilever saavutti johdonmukaista kasvua ja johtavan aseman markkinassaan. Yritys keskittyi kestävän kehityksen mukaisen kasvun malliin ja tuotti huikean 290 prosentin kokonaistuoton osakkeenomistajille ko. ajanjakson aikana. Hänellä on ollut merkittävä rooli vastuullisen kapitalismin määrittelyssä, joka johti mm. Unileverin kestävän kehityksen, Unilever Sustainable Living Plan -suunnitelman syntymiseen.

Polmania pidetään kauasnäköisenä yritysjohtajana, joka muutti Unileveriä yhdeksi alansa parhaimmista ja yhdeksi maailman arvostetuimmista yrityksistä. Polman toimii nyt kestävän kehityksen vaikuttajana ja uranuurtajana perustamassaan IMAGINE -organisaatiossa, joka konsultoi ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa ja edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista. Hän on haluttu keynote-puhuja ja toimii myös maailman suurimman yritysvastuualoitteen YK:n UN Global Compactin varapuheenjohtajana.

Paul Polmanilta on juuri ilmestynyt päivän polttava teos ”Net Positive – How Courageous Companies Thrive by Giving More than They Take” (co-author Andrew Winston). Teos pureutuu kasvavaan kehitystrendiin ”nettopositiivisuuteen”, jossa yritykset tavoittelevat liiketoimintaa jonka avulla ne tuottavat kokonaisuudessaan enemmän yhteiskunnallisia, ympäristö- ja taloushyötyjä kuin haittoja.

Polman ja Winston avaavat ansiokkaasti Unileverilta ja muilta eturivin yrityksiltä saatuja oppeja nettopositiivisuudesta. He antavat myös käytännön eväitä siihen, miten yritykset tuottavat enemmän hyötyjä korjaamalla maailman ongelmia kuten mm. rehottavaa ilmastonmuutosta ja eriarvoisuutta aiheuttamiensa haittojen sijaan. Menestyäkseen nyt ja tulevaisuudessa yritysten on muututtava nettopositiivisiksi. ”Net Positive” -teos on ehdoton kirjavinkki johdolle lähiaikojen lukemistoon. Lue lisää Paul Polmanista.

Lisätietoja Paul Polmanista ja puhujatiedustelut: kimmo.niku@eventrim.fi, puh. 040 7339829.