Kreikan entiseltä valtiovarainmisteriltä ja ekonomisti Yanis Varoufakikselta ilmestyi hiljattain uutuusteos ”Technofeudalism: What Killed Capitalism”. Hänen mukaan olemme siirtymässä kapitalismista feodalismiin – Euroopan keskiajan tapaan hallita maata. Lue lisää Yanis Varoufakiksesta, tutustu hänen uutuusteokseen ja katso hänen ajankohtaishaastattelu.

Fokuksessa ekonomisti Yanis Varoufakis ja uutuusteos ”Technofeudalism”

Yanis Varoufakis on tunnettu ekonomisti ja Kreikan entinen valtiovarainministeri. Hän toimii nyt taloustieteen professorina Ateenan yliopistossa ja kunniaprofessorina mm. Sydneyn ja Toronton yliopistossa. Varoufakis vaikuttaa myös perustamassaan DIEM25 -demokratialiikkeessä, jonka julkilausuttu päämäärä on ”Euroopan demokratisointi”. 

Varoufakikselta ilmestyi syyskuussa uutuusteos ”Technofeudalism: What Killed Capitalism”. Hänen mukaan olemme siirtymässä kapitalismista feodalismiin – Euroopan keskiajan tapaan hallita maata. Teknologiayhtiöt ovat saaneet maaherrojen kaltaisen aseman yhteiskunnassa. Ne eivät tuota maailmaan hyödykkeitä tai tuotteita, mutta ottavat silti osuuden niiden myynnistä. Nykyfeodalismissa digialustayhtiöt ovat kuin internetin laajuisia läänityksiä ja niiden omistajat kuin 2000-luvun lääninherroja. Netin käyttäjiä Varoufakis vertaa osattomiin talonpoikiin. Varoufakis on todennut Facebookista: ”Jos menet sinne, et ole enää kapitalismissa.” Tutustu ”Technofeudalism” -kirjaan. Katso myös Varoufakiksen haastattelu, jossa hän avaa mm. uutta kirjaansa, Ukrainan sodan vaikutuksia Euroopan talouteen sekä näkemyksiään globaalitaloudesta.

Varoufakis on myös kysytty keynote-puhuja, joka luennoi aktiivisesti ympäri maailmaa tuhansille kuulijoille. Hänen aiempia merkkiteoksia ja bestsellereita ovat mm. ”And the Weak Suffer What They Must ja ”Talking to My Daughter: A Brief History of Capitalism. Varoufakiksen spesiaaliteemoja ovat mm. Eurooppa ja talouskriisit, Euroopan talous- ja rahaliiton tulevaisuus, globaalitalous ja rahoitusmarkkinoiden digitalisaatio.

Yanis Varoufakis keynote-puhujaksi tulevaan tapahtumaanne? Lue lisää Yanis Varoufakiksesta. Lisätietoja ja puhujatiedustelut: kimmo.niku@eventrim.fi, puh. 040-7339829.